Torskrygg med limeräkor och romsås
Ingredienser:
800 g torskrygg
½ kg färska räkor
3 dl grädde
1 lime
1 dl olivolja
balsamicovinäger
Salt o peppar
1 kg potatis
Gör så här:
Börja med potatisen. Skala och koka den.
Lägg torskryggen i en ugnssäker oljad form. Salta o peppra samt ringla över lite olja eller smält smör. Ställ in formen i ugnen 15-20 minuter beroende på hur tjocka torskbitarna är.
Skala räkorna.
Blanda olivolja, balsamicovinäger och saften från 1 limefrukt. Vänd ner räkorna. Låt de marineras minst 20 minuter.
När fisken börjar bli färdig häller du på räkorna och tillbaka in i ugnen ett par minuter så räkorna blir varma.
Servera med romsås och kokt potatis
Vill du göra egen romsås gör du så här:
Blanda 2 dl creme fraiche med 2 msk majonnäs, rör ner 1 burk röd rom och ½ hackad rödlök.
Ställ kallt en stund.