Torskrygg med limeräkor och romsås

Blev så sugen på fisk när jag tittade till fiskdisken i affären i förmiddags. Så idag blev det torskrygg till middag. Jag piffade upp den lite med limemarinerade räkor och en jättegod romsås till.






Ingredienser:

800 g torskrygg

½ kg färska räkor

3 dl grädde

1 lime

1 dl olivolja

balsamicovinäger

Salt o peppar

1 kg potatis



Gör så här:

Börja med potatisen. Skala och koka den.

 

Lägg torskryggen i en ugnssäker oljad form. Salta o peppra samt ringla över lite olja eller smält smör. Ställ in formen i ugnen 15-20 minuter beroende på hur tjocka torskbitarna är.  

 

Skala räkorna.

Blanda olivolja, balsamicovinäger och saften från 1 limefrukt. Vänd ner räkorna. Låt de marineras minst 20 minuter.

 

När fisken börjar bli färdig häller du på räkorna och tillbaka in i ugnen ett par minuter så räkorna blir varma.

 

Servera med romsås och kokt potatis



 

Vill du göra egen romsås gör du så här:

 

Blanda 2 dl creme fraiche med 2 msk majonnäs, rör ner 1 burk röd rom och ½ hackad rödlök.

Ställ kallt en stund.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0