Laxkotletter med rostade rotfrukter
Idag blir det fisk. Skulle grillat mina laxkotletter men nu mulnar det på så jag steker de på spisen istället.
Som ni förstår är nedanstående recept för 3 personer.
Ingredienser:
3 laxkotletter
salt o peppar
Rostade rotfrukter:
2 morötter
2 palsternackor
1 liten knippa sockerärtor
6 små potatisar
olivolja
flingsalt o peppar
Kall sås:
2 dl grekisk yoghurt
1 dl majonnäs
saften från ½ lime
salt o peppar
Gör så här:
Skala och skär rotfrukterna i stavar och potatisen i klyftor. Lägg allt i en ugnsfast form.
Ringla över olivolja. Salta och peppra.
Ugnsrosta rotfrukterna i ugnen på 225 g i ca 30 minuter, tills de är lagom mjuka.
Rör ihop den kalla såsen. Ställ kallt.
Stek laxkotletterna i olja och smör. Salta lätt.
Servera tillsammans med en grönsallad.
Som ni förstår är nedanstående recept för 3 personer.
Ingredienser:
3 laxkotletter
salt o peppar
Rostade rotfrukter:
2 morötter
2 palsternackor
1 liten knippa sockerärtor
6 små potatisar
olivolja
flingsalt o peppar
Kall sås:
2 dl grekisk yoghurt
1 dl majonnäs
saften från ½ lime
salt o peppar
Gör så här:
Skala och skär rotfrukterna i stavar och potatisen i klyftor. Lägg allt i en ugnsfast form.
Ringla över olivolja. Salta och peppra.
Ugnsrosta rotfrukterna i ugnen på 225 g i ca 30 minuter, tills de är lagom mjuka.
Rör ihop den kalla såsen. Ställ kallt.
Stek laxkotletterna i olja och smör. Salta lätt.
Servera tillsammans med en grönsallad.
Kommentarer
Trackback