Halstrad fiskduett med ljummen primörsallad och ceasardressing

Nu är det dags för debuten på min nya matblogg.

Våren är äntligen här och då längtar man till lite lättare mat med färska primörer och fisk. Köttgrytor och gräddsåser i all ära men var sak har sin tid.

Jag tänkte börja med ett fiskrecept som jag fått nedtecknat av en kock i Göteborg. Jag har tyvärr ingen bild på maträtten, vilket är trist. En matblogg måste innehålla bilder tycker jag. Så här kommer i alla fall ett par bilder på råvarorna i denna rätt. Marulken är ju ingen snygging direkt, men ack så god.



Här kommer nu receptet på en perfekt vårmiddag för 4 personer.

250 g    laxfilé
250 g    marulkfilé

Ceasardressing

½ burk ansjovis
½ dl brännvinsost
1 dl gräddfil
1 dl majonäs
1 msk senap
1 st vitlöksklyfta
vitpeppar

Primörsallad

400 g färskpotatis
250 g sockerärtor
1 knippa vårlökar
1 knippa mangold
1 knippa färsk spenat
½ kg blåmusslor
300 g kräftstjärtar
1 st lime
2 dl olivolja


Koka potatisen. Skär sockerärtorna snett i tre delar. Skär vårlöken likadant men i fler bitar. Gör en marinad på olivolja, rivet limeskal och limesaft. 
Ta ur musslorna ur skalen. Skär potatisen i önskad form och lägg den i marinaden tillsammans med kräftstjärtar och musslor, låt dra i ca 30 minuter.

Skär fyra jämnstora bitar av varje fiskfilé. Badda bitarna med olivolja och halstra i en stekpanna tills de har fått en fin yta på alla sidor. Stek färdigt fisken i ugnen på 150 g ca 5-7 minuter.

Blanda ingredienserna till dressingen i en mixer. Krydda med ansjovisen efter egen smak. Mixa ingredienserna till en slät dressing. Smaksätt med vitpeppar och sältan från ansjovisspadet. passera dressingen genom en sil för att få bort eventuella klumpar.

Strax innan serveringen, värm primörer och skaldjur genom att vända runt de i en varm stekpanna. Tillsätt mangold och spenat det allra sista.

Lycka till och smaklig spis!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0