Fläskfilé i chutneysås
I helgen var jag på landet hos en kompis. Denna fantastiska rätt blev vi bjudna på till middag.
Receptet är för 4 personer.
Ingredienser:
500 g fläskfilé
1 st purjolök
smör att steka i
0,5 dl mango chutney
2,5 dl grädde
1 köttbuljongtärning
1 dl vatten
1 tsk vitvinsvinäger
soja, ingefära, salt o peppar
Gör så här:
Skär köttet i skivor. Skölj och skär purjolöken i skivor.
Hetta upp en stekpanna och stek köttet och purjolöken i smör. Salta o peppra.
Lägg över på ett fat.
Blanda mango chutney, grädde, buljongtärning, vatten, soja, vinäger och ingefära i stekpannan
och låt koka upp. Lägg i köttet och purjolöken i såsen och låt puttra tillsammans i ca 5 minuter.
Servera med ugnsstekt potatis och god sallad.
Vi hade dessutom svamp, som vi plockat utanför stugan, till.
Jättegott och lätt att göra.
Receptet är för 4 personer.
Ingredienser:
500 g fläskfilé
1 st purjolök
smör att steka i
0,5 dl mango chutney
2,5 dl grädde
1 köttbuljongtärning
1 dl vatten
1 tsk vitvinsvinäger
soja, ingefära, salt o peppar
Gör så här:
Skär köttet i skivor. Skölj och skär purjolöken i skivor.
Hetta upp en stekpanna och stek köttet och purjolöken i smör. Salta o peppra.
Lägg över på ett fat.
Blanda mango chutney, grädde, buljongtärning, vatten, soja, vinäger och ingefära i stekpannan
och låt koka upp. Lägg i köttet och purjolöken i såsen och låt puttra tillsammans i ca 5 minuter.
Servera med ugnsstekt potatis och god sallad.
Vi hade dessutom svamp, som vi plockat utanför stugan, till.
Jättegott och lätt att göra.
Kommentarer
Postat av: Evy
Mmm..var gott..glöm inte banansmörgåsreceptet..:)
Trackback