Cannellonis med sallad
I helgen var jag och ett par kollegor nere i Falkenberg och hälsade på en fd kollega. Vi hade inte träffats på tre år och hade jättetrevligt. Vår värdinna bjöd på denna underbara rätt.
Cannelloni med skinka och tomatsås
Ingredienser: 4 portioner
1-2 gula lökar
200 g champinjoner
150 g strimlad rökt skinka
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
2 krm peppar
200 g färska pastaplattor
1-2 pkt Kelda tomat- och paprikasås
1 dl riven ost
Färsk basilika
Gör så här:
Hacka löken och champinjonerna. Fräs det tillsammans med skinkan i smör.
Pressa i vitlöken och tillsätt tomatpuré. Smaka av med peppar.
Klipp lasagneplattorna i 12 bitar, om de inte redan är i bitar. Lägg skinkfräset på plattorna och rulla ihop dem. Lägg rullarna tätt i en ugnsfast form.
Häll över såsen och strö över osten. Täck med folie.
Grädda de i 225 g i 20 min.
Ta bort folien efter halva tiden.
Garnera med färsk basilika och servera med sallad och ett gott rödvin.
Vi drack Morgon från George Duboeuf.
När vi var mätta och nöjda kom efterrätten fram.
Äppelkaka med marängtäcke
Ingredienser och Gör så här:
Smörj och mjöla en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Dela 3 ägg i gulor och vitor.
Vispa ihop 1 ägg och alla äggulorna med 2 dl socker tills det är vitt och pösigt.
Smält 50 g smör. Blanda 2,5 dl vetemjöl och 1,5 tsk bakpulver och vänd ner det i smeten.
Rör till sist ner smöret.
Häll smeten i formen.
Skala, kärna ur och skiva 2-3 äpplen. Stick ner de i smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 g i ca 20 min.
Vispa under tiden äggvitorna till hårt skum. Häll försiktigt ner 1,5 dl strösocker, lite i taget och fortsätt vispa tills smeten blir lite glansig.
Ta ut kakan och klicka genast över marängen.
Sätt försiktigt in kakan i ugnen igen och grädda i ytterligare 15 min.
Servera eventuellt med lättvispad grädde.
Jag kan meddela att den var hur smarrig som helst.
Tack för de fina recepten.
Cannelloni med skinka och tomatsås
Ingredienser: 4 portioner
1-2 gula lökar
200 g champinjoner
150 g strimlad rökt skinka
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
2 krm peppar
200 g färska pastaplattor
1-2 pkt Kelda tomat- och paprikasås
1 dl riven ost
Färsk basilika
Gör så här:
Hacka löken och champinjonerna. Fräs det tillsammans med skinkan i smör.
Pressa i vitlöken och tillsätt tomatpuré. Smaka av med peppar.
Klipp lasagneplattorna i 12 bitar, om de inte redan är i bitar. Lägg skinkfräset på plattorna och rulla ihop dem. Lägg rullarna tätt i en ugnsfast form.
Häll över såsen och strö över osten. Täck med folie.
Grädda de i 225 g i 20 min.
Ta bort folien efter halva tiden.
Garnera med färsk basilika och servera med sallad och ett gott rödvin.
Vi drack Morgon från George Duboeuf.
När vi var mätta och nöjda kom efterrätten fram.
Äppelkaka med marängtäcke
Ingredienser och Gör så här:
Smörj och mjöla en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Dela 3 ägg i gulor och vitor.
Vispa ihop 1 ägg och alla äggulorna med 2 dl socker tills det är vitt och pösigt.
Smält 50 g smör. Blanda 2,5 dl vetemjöl och 1,5 tsk bakpulver och vänd ner det i smeten.
Rör till sist ner smöret.
Häll smeten i formen.
Skala, kärna ur och skiva 2-3 äpplen. Stick ner de i smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 g i ca 20 min.
Vispa under tiden äggvitorna till hårt skum. Häll försiktigt ner 1,5 dl strösocker, lite i taget och fortsätt vispa tills smeten blir lite glansig.
Ta ut kakan och klicka genast över marängen.
Sätt försiktigt in kakan i ugnen igen och grädda i ytterligare 15 min.
Servera eventuellt med lättvispad grädde.
Jag kan meddela att den var hur smarrig som helst.
Tack för de fina recepten.
Kommentarer
Trackback