Fläskytterfilé med råstekt potatis och kantarellsås
Ingen dessert idag eftersom glöggen med alla smarriga tillbehör kommer fram ikväll, det är ju första advent.
Ingredienser:
800 g fläskytterfilé
Potatis
Olivolja, smör
Salt, peppar och timjan
maizena
Kantareller
Kalvfond
Sallad
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Skala och tärna potatisen, lägg de i en långpanna. Ringla över olivolja, salta, peppra och strö över hackad färsk timjan, eller torkad.
Gnid in köttet med salt, peppar och timjan samt olivolja. Stek runt om i en stekpanna.
Flytta över köttet i en ugnsform. Ställ in formen i ugnen i 15-20 minuter.
När köttet är klart tar du ut det och låter det vila under folie.
Stek kantarellerna efter alla konstens regler. Häll på stekskyn från köttet, fyll på med vatten och kalvfond. Red med maizena. Krydda. Låt småkoka 5 minuter.
Skär upp köttet och häll på såsen.
Servera en frisk sallad till med en god vinägrett.
Svårare än så behöver det inte vara att laga mat.