Fläskytterfilé med råstekt potatis och kantarellsås

En mysig söndagsmiddag med familjen.
Ingen dessert idag eftersom glöggen med alla smarriga tillbehör kommer fram ikväll, det är ju första advent.


 

Ingredienser:

800 g fläskytterfilé

Potatis

Olivolja, smör

Salt, peppar och timjan

maizena

Kantareller

Kalvfond

Sallad

Gör så här:

 

Sätt ugnen på 175 grader

 

Skala och tärna potatisen, lägg de i en långpanna. Ringla över olivolja, salta, peppra och strö över hackad färsk timjan, eller torkad.




Gnid in köttet med salt, peppar och timjan samt olivolja. Stek runt om i en stekpanna.

Flytta över köttet i en ugnsform. Ställ in formen i ugnen i 15-20 minuter.

 

När köttet är klart tar du ut det och låter det vila under folie.

 

Stek kantarellerna efter alla konstens regler. Häll på stekskyn från köttet, fyll på med vatten och kalvfond. Red med maizena. Krydda. Låt småkoka 5 minuter.


Skär upp köttet och häll på såsen.
 



Servera en frisk sallad till med en god vinägrett.

 

Svårare än så behöver det inte vara att laga mat.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0