Tiropittakia - små ostknyten

 

Sådana här fantastiska små ostknyten blev jag bjuden på idag av en grekisk vän. Kanonlunch. Inte alls svåra att göra själva. Prova gärna.

 


Ingredienser:

250 gram fetaost

10 tunnkavlade degplattor

1 tekopp smält smör

2 ägg

lite finhackad mynta

peppar

Gör så här:

I en skål mosas fetaosten med en gaffel. Därefter tillsätts äggen som vispats, mynta och peppar.

Den tunnkavlade degen skäres i 6 cm breda band och penslas med smör.

Lägg därefter en sked av blandningen på degen och vik degen till en trekant. De små trekantiga ostpajerna placeras i en smörad plåt och penslas med smör.

Bakas i ugnen i 15 – 20 minuter eller tills de fått färg.

Medelvarm ugn.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0