Tiramisu i glas

Otroligt lättlagad efterrätt när du behöver trolla fram något gott på nolltid.

                   


Ingredienser:  4 portioner

8 tiramisukex (savoyardikex)
4 msk kaffe
lite rom eller likör
2 byttor kesella vanilj
100 g vit choklad

Gör så här:

Förbered 4 portionskoppar eller glas genom att bryta ner kexen i botten.
Fyll på med kaffe (som ska sugas upp av kexen). 
Häll på ett par droppar rom eller likör.

Lägg chokladen på en tallrik över en kastrull med kokande vatten.
Rör i chokladen med en gaffel så den smälter.

Vänd ihop den smälta chokladen med vaniljkesellan och fördela detta i glasen.
Toppa med pudrad kakao.


Himelskt gott!!!


Kommentarer
Postat av: maria



Den ska jag prova till mitt kalas!

Ska den stå i kylen innan man serverar?



Maria

2010-08-27 @ 16:34:52
Postat av: Kökshäxan

Maria - Ja, låt den stå i kylen en stund så den stelnar till lite. Du kan göra färdigt den i förväg så du slipper stå med det mitt i kalaset.

Kul att du hittat till min matblogg. Välkommen och lycka till.

Kökshäxan

2010-08-30 @ 08:28:42
URL: http://kokshaxan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0