Himelskt god chokladkaka

När jag ändå är igång med bakandet och ugnen är varm passar jag på att göra en chokladkaka också.
Detta är ingen vanlig sockerkaka, denna kakan innehåller bitar av mörk choklad för att ge lite extra lyx.



Här är receptet.

Ingredienser:

125 gr smör
2,5 dl socker
3 ägg
1 dl kakao
100 gr mörk choklad
1,5 dl vetemjöl
1 tsk vanlijsocker
1 tsk bakpulver

Gör så här:

Värm ugnen till 175º.
Smält fettet i en kastrull, blanda i sockret och rör tills det löser sig. Vispa ner äggen, ett i taget.
Blanda kakao, mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner det i äggsmeten.
Grovhacka chokladen och blanda ner hacket i smeten. Blanda väl.

Häll smeten i en smord och bröad bakform, gärna kransform (ca 1,5 liter).
Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.
Kakan ska fortfarande vara lite krämig i mitten när den tas ut.
Stjälp upp kakan när den svalnat något. Pudra eventuellt över lite florsocker när kakan kallnat.

Nästan omöjligt att misslyckas med denna kakan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0