Ljummen potatissallad

Denna potatissallad är ok som GI-mat eftersom kokt kall potatis har betydligt lägre GI än varm.

Så här kommer ett enkelt lunchtips för alla som följer GI-metoden, och alla andra med för den delen.
Jag har hittat det i Expressen.



Bilden hämtad från Expressen.

Ingredienser: 2 port

300 gr kokt kall potatis
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 tomater
1 knippe ruccola
balsamvinäger
100 gr serranoskinka
salt och peppar

Gör så här:

Skär den kokta potatisen i bitar. Hetta upp 1 msk av olivoljan i en stekpanna. Salta och peppra potatisbitarna och stek de lätt gyllenbruna. Tillsätt vitlök i tunna skivor och låt den steka med en halv minut. Ta av pannan från värmen.
Gröp ur kärnorna från tomaterna och skär de i kuber. Blanda ner de i potatisen. Låt allt kallna lite.

Riv serranoskinkan i strimlor. Blanda ner de i potatisen tillsammans med ruccola.
Ringla över olivolja och balsamvinäger. Salta och peppra.

Blanda varsamt runt alltsammans. Lägg upp på tallrikar och servera genast.

Smaklig måltid!




Kommentarer
Postat av: Jenilita

Kalorier är gott:)

2010-06-02 @ 13:56:48
URL: http://www.blonditamedfotboja.se
Postat av: ELIN

mums! detta recept måste jag testa.



Visste inte det där med GI, kall vs. varm potatis. Men det var ju kanon! Jag älskar potatis.. Hihi

2010-06-02 @ 15:37:45
URL: http://vanillacupcakes.blogg.se/
Postat av: Anonym

Ser gott ut!!! :)



2010-06-03 @ 00:09:11
URL: http://www.mondoblog.se/pippa

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0