Kycklingröra
Nu är det dags för ett nytt recept. Jag har varit bortrest över helgen, därför har det varit lite tunnsått här. Men nu är jag hemma och igång igen.
Denna goda kycklingröra testade jag härom dagen. Jag åt den som det är utan något till. Men man kan ju koka och blanda ner pasta om man vill. Eller servera kokt ris till. Eller varför inte som en röra i ett gott pitabröd. Röran är enkel att göra och användbar till mycket.
Detta receptet räcker 3-4 personer beroende på vad du serverar till.
Ingredienser:
4 cm purjolök, strimlad
10 cocktailtomater
salt och peppar
Dressing:
1,5 dl grekisk yoghurt
3 tsk dijonsenap
10 blad basilika
Gör så här:
Tärna ner kycklingen, salta och peppra. Stek kycklingbitarna i lite olja. Lägg i purjolök och morot. Dra av pannan från värmen och blanda väl.
Rör ihop dressingen, blanda yoghurt och senap i en skål. Skär ner basilikabladen och rör ner även den.
Häll över kycklingen i en skål och blanda ner mangold och dressing. Rör försiktigt.
Lägg upp och toppa med cocktailtomater.
Äter du detta enbart med sallad är detta en glutenfri GI-rätt.
Lycka till och Hyvää ruokahalua!
Denna goda kycklingröra testade jag härom dagen. Jag åt den som det är utan något till. Men man kan ju koka och blanda ner pasta om man vill. Eller servera kokt ris till. Eller varför inte som en röra i ett gott pitabröd. Röran är enkel att göra och användbar till mycket.
Detta receptet räcker 3-4 personer beroende på vad du serverar till.
Ingredienser:
600 gr kycklingfilé
1 medelstor morot, skalad och strimlad
1 knippe mangoldskott
4 cm purjolök, strimlad
10 cocktailtomatersalt och peppar
Dressing:
1,5 dl grekisk yoghurt
3 tsk dijonsenap
10 blad basilika
Gör så här:
Tärna ner kycklingen, salta och peppra. Stek kycklingbitarna i lite olja. Lägg i purjolök och morot. Dra av pannan från värmen och blanda väl.
Rör ihop dressingen, blanda yoghurt och senap i en skål. Skär ner basilikabladen och rör ner även den.
Häll över kycklingen i en skål och blanda ner mangold och dressing. Rör försiktigt.
Lägg upp och toppa med cocktailtomater.
Äter du detta enbart med sallad är detta en glutenfri GI-rätt.
Lycka till och Hyvää ruokahalua!
Kommentarer
Postat av: jENILITA
inte roligt ne... vi skyller på vår uppfostran!!!
Ser jätte gott ut! Det får du laga till mig en dag hihi NATTINATTI
Postat av: Evy
Låter gott...men jag blir alltid lite nervös när det är grejer man inte har en aning om hur dom ser, smakar eller används...mangold????
Trackback