22 grader varmt = Grillning
Hej nu är äntligen värmen här och den första sommarmånaden börjar idag. Då är det dags på allvar att plocka fram grillen. Vilken typ av grill man använder är ju mest en smaksak.
En picknic variant kanske?
Eller varför inte en sån här skönhet?
En sån här skulle varit fint att ha i trädgården.
Jag kör på en vanlig gasolgrill och det funkar alldeles utmärkt.
Sen kommer ju nästa angenäma problem. Vad skall man grilla för nåt?
Hemgjorda hamburgare är ju alltid rätt och här kommer en lite annorlunda variant.
Tacoburgare med mangosalsa
Ingredienser för 2 personer:
200 g nötfärs, 10%
1 litet ägg
1,5 msk taco bordskrydda
1 tsk olivolja
2 grova hamburgerbröd
salladsblad och tomat
Mangosalsa:
50 g mango i tärningar
skalet av 1 lime
lite finhackad chili
0,5 dl creme fraiche, mini
2 msk finhackad mynta
Gör så här:
Blanda färsen med ägg, olivolja och tacokrydda. Forma till två hamburgare.
Grilla 4-5 min på var sida.
Fördela salladsbladen på bröden och toppa med skivade tomater. Lägg på
hamburgarna.
Blanda mango, limesaft, hackad chili, mynta och creme fraiche. Toppa burgaren
med lite salsa och servera resten vid sidan om.
Häll upp ett glas gott rödvin eller en kall öl till. Sen är det bara att njuta.
Tips: Dessa burgarna är lika goda kalla som varma så de är perfekta till picknicken.
Antingen gör du de klara hemma och slår ett snöre runt de så att de håller ihop.
Eller också grillar du burgarna hemma och tar med resten i burkar och slänger ihop de på plats.
En picknic variant kanske?
Eller varför inte en sån här skönhet?
En sån här skulle varit fint att ha i trädgården.
Jag kör på en vanlig gasolgrill och det funkar alldeles utmärkt.
Sen kommer ju nästa angenäma problem. Vad skall man grilla för nåt?
Hemgjorda hamburgare är ju alltid rätt och här kommer en lite annorlunda variant.
Tacoburgare med mangosalsa
Ingredienser för 2 personer:
200 g nötfärs, 10%
1 litet ägg
1,5 msk taco bordskrydda
1 tsk olivolja
2 grova hamburgerbröd
salladsblad och tomat
Mangosalsa:
50 g mango i tärningar
skalet av 1 lime
lite finhackad chili
0,5 dl creme fraiche, mini
2 msk finhackad mynta
Gör så här:
Blanda färsen med ägg, olivolja och tacokrydda. Forma till två hamburgare.
Grilla 4-5 min på var sida.
Fördela salladsbladen på bröden och toppa med skivade tomater. Lägg på
hamburgarna.
Blanda mango, limesaft, hackad chili, mynta och creme fraiche. Toppa burgaren
med lite salsa och servera resten vid sidan om.
Häll upp ett glas gott rödvin eller en kall öl till. Sen är det bara att njuta.
Tips: Dessa burgarna är lika goda kalla som varma så de är perfekta till picknicken.
Antingen gör du de klara hemma och slår ett snöre runt de så att de håller ihop.
Eller också grillar du burgarna hemma och tar med resten i burkar och slänger ihop de på plats.
Kommentarer
Postat av: E L I N
Oj så månmga goda recept! den här bloggen måste jag lägga till bland mina bokmärken!
Postat av: Evy
Mangosalsa verkar kanongott! Älskar mango! Apropå mango så kommer här ett drinktips...drack den på Scandic i Malmö när jag var nere o ollade SM-fialerna...kanongod:
Absolut Mango vodka
Mangojuice
Tranbärsjuice
Kommer inte ihåg vad den hette, men den var kanongod iallfall! Ses nästa fredag?
Postat av: Evy
oops kollade ska det så klart vara..:)
Trackback