Vårkyckling med kall örtsås

Här kommer dagens recept. Detta fick jag på en dammiddag förra våren. Enkelt att göra och jättegott.


Räcker till 10 personer   Ugn 200° i 45 minuter

Ingredienser:

1 ½ kg kycklingfilé
2 msk flingsalt
½ tsk nymald svartpeppar

Marinad:

1 ½ dl hackad citronverbena
3 pressade vitlöksklyftor
3 cm riven färsk ingefära
2 msk soja
1 dl rapsolja

Örtsås:

4 dl lätt creme fraiche
2 msk finhackad gräslök
2 msk finhackad basilika
1 msk flytande honung
1 pressad vitlöksklyfta
Salt och peppar efter smak

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°.
Lägg kycklingbitarna i en långpanna och strö över salt och peppar.
Blanda ihop marinaden och häll över kycklingen. Tillaga mitt i ugnen 45 - 50 min, ös kycklingen ett par gånger under tiden. Kontrollera att kycklingen är genomstekt. 

Servera örtsåsen och en god sallad till. Vill man ha en matigare rätt lägger man till kokt ris.

Smaklig måltid! 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0