Vårkyckling med kall örtsås
Räcker till 10 personer Ugn 200° i 45 minuter
Ingredienser:
1 ½ kg kycklingfilé
2 msk flingsalt
½ tsk nymald svartpeppar
Marinad:
1 ½ dl hackad citronverbena
3 pressade vitlöksklyftor
3 cm riven färsk ingefära
2 msk soja
1 dl rapsolja
Örtsås:
4 dl lätt creme fraiche
2 msk finhackad gräslök
2 msk finhackad basilika
1 msk flytande honung
1 pressad vitlöksklyfta
Salt och peppar efter smak
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.
Lägg kycklingbitarna i en långpanna och strö över salt och peppar.
Blanda ihop marinaden och häll över kycklingen. Tillaga mitt i ugnen 45 - 50 min, ös kycklingen ett par gånger under tiden. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
Servera örtsåsen och en god sallad till. Vill man ha en matigare rätt lägger man till kokt ris.
Smaklig måltid!